Godło
Wirtualny spacer
Aktualny projekt UE
Szkoła partnerska


Szkoła promująca zdrowie
Archiwum

Warsztaty z zakresu wykonywania dekoracji chlebów okolicznościowych i sporządzania eksponatów z masy karmelowej

W dniu 20.05.2013r w szkolnej pracowni piekarsko-ciastkarskiej odbyły się warsztaty z zakresu wykonywania dekoracji chlebów okolicznościowych i sporządzania eksponatów z masy karmelowej.

Szkolenie dotyczące piekarstwa prowadzili przedstawiciele firmy Modecor:
pan Wiesław Kucia, wicemistrz świata w piekarstwie i Maciej Pietras.

Natomiast wykonywania dekoracji karmelowych uczył pan Kazimierz Rak cukiernik stale współpracujący ze Szkołą.

Uczestnikami warsztatów byli uczniowie klas branży piekarskiej, cukierniczej i spożywczo-gastronomicznej, oraz nauczyciele przedmiotów zawodowych.

 

Efektem szkolenia było nabycie praktycznych umiejętności wykonywania dekoracji chlebów, tortów oraz efektownych eksponatów okolicznościowych.