XVI olimpiada wiedzy o żywności
FINALISTKI
XVI OGÓLNOPOLSKIEJ OLIMIADY
WIEDZY O ŻYWNOŚCI
Natalia Bednarz
i
Sylwia Słowik
Uczennice maturalnej klasy w zawodzie:
technik technologii żywności
zostały finalistkami XVI Ogólnopolskiej Olimpiady
Wiedzy o Żywności.
Finał Olimpiady odbył się w dniach 27-28 marca 2014r.
w POZNANIU. Wzięło w nim udział 52 uczniów
z całej Polski, którzy zostali wyłonieni w eliminacjach
okręgowych. Poziom Olimpiady był wysoki,
a rywalizacja bardzo duża.
Ważną nagrodą dla Natalii i Sylwii jest wstęp
bez postępowania kwalifikacyjnego na kilkanaście
renomowanych uczelni w kraju.
Nasze finalistki uzyskały również zwolnienie z etapu
pisemnego egzaminu potwierdzającego kwalifikacje
zawodowe z wynikiem 100%. Organizatorem
Olimpiady jest Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oraz
Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu.
Nasze finalistki przygotowywali do olimpiady nauczyciele przedmiotów zawodowych:
Halina Machowska, Renata Skaskiewicz, Edyta Kraska.
Wszyscy w szkole cieszymy się z sukcesu
Natalii i Sylwii. Życzymy im dalszych osiągnięć w nauce
i przyszłej pracy zawodowej.