Godło
Najlepsze technika 2020
Najlepsze Technika 2020

Nabór elektroniczny
Wirtualny spacer
Aktualny projekt UE
Nasi partnerzy
Szkoła partnerska


KEZiT
Szkoła promująca zdrowie
Archiwum

XVI olimpiada wiedzy o żywności

FINALISTKI

XVI OGÓLNOPOLSKIEJ OLIMIADY

WIEDZY O ŻYWNOŚCI

Natalia Bednarz

i

Sylwia Słowik

 

Uczennice maturalnej klasy w zawodzie:

technik technologii żywności

zostały finalistkami XVI Ogólnopolskiej Olimpiady

Wiedzy o Żywności.

Finał Olimpiady odbył się w dniach 27-28 marca 2014r.

w POZNANIU. Wzięło w nim udział 52 uczniów

z całej Polski, którzy zostali wyłonieni w eliminacjach

okręgowych. Poziom Olimpiady był wysoki,

a rywalizacja bardzo duża.

Ważną nagrodą dla Natalii i Sylwii jest wstęp

bez postępowania kwalifikacyjnego na kilkanaście

renomowanych uczelni w kraju.

Nasze finalistki uzyskały również zwolnienie z etapu

pisemnego egzaminu potwierdzającego kwalifikacje

zawodowe z wynikiem 100%. Organizatorem

Olimpiady jest Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu

Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu oraz

Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu.

Nasze finalistki przygotowywali  do olimpiady nauczyciele przedmiotów zawodowych:

Halina Machowska, Renata Skaskiewicz, Edyta Kraska.

 

Wszyscy w szkole cieszymy się z sukcesu

Natalii i Sylwii. Życzymy im dalszych osiągnięć w nauce

i przyszłej pracy zawodowej.