Godło
Najlepsze technika 2019
Nabór elektroniczny
Wirtualny spacer
Aktualny projekt UE
Nasi partnerzy
Szkoła partnerska


KEZiT
Szkoła promująca zdrowie
Archiwum

WYCIECZKA EDUKACYJNA DO ZAKŁADU MLECZARSKIEGO MLEKOVITA ODDZIAŁ W TRZEBOWNISKU

 

 

      W dniu 22 listopada 2019r. uczniowie klasy II B (technik żywienia i usług gastronomicznych) wzięli udział w wycieczce do Zakładu Mleczarskiego Mlekovita w Trzebownisku. Opiekę sprawowały mgr inż. Agnieszka Wójcik i  mgr Renata Skoczylas. Celem wycieczki było praktyczne zapoznanie z:

– systemami jakości stosowanymi w zakładzie produkcyjnym,

– linią technologiczną wyrobów regionalnych produkowanych w Trzebownisku,

– asortymentem produkowanym przez firmę Mlekovita.

      Kierownik produkcji przybliżył młodzieży krótką historię zakładu w Trzebownisku, jej strukturę organizacyjną oraz systemy jakości stosowane w firmie. Poznali również linię technologiczną produkcji mleka pasteryzowanego, masła, kefiru oraz twarogu półtłustego. Ponadto wykonywali niektóre praktyczne czynności na hali produkcyjnej. Zwieńczeniem wycieczki była degustacja wyrobów produkowanych w zakładzie mleczarskim.

      Wycieczka w dużym stopniu utrwaliła zdobytą przez uczniów wiedzę teoretyczną. Zajęcia te były bardzo wartościowym i pouczającym doświadczeniem oraz ogromnym wsparciem uczniów w procesie edukacyjnym. Zadowolona młodzież serdecznie podziękowała przedstawicielom firmy za umożliwienie przyjazdu i przekazanie cennej wiedzy na temat zakładu.