Godło
Wirtualny spacer
Aktualny projekt UE
Szkoła partnerska


Szkoła promująca zdrowie
Archiwum

BANKIET W INSTYTUCIE MUZYKI

20181012_142027

12 października 2018 roku w Instytucie Muzyki z okazji Dnia Edukacji Narodowej odbyło się wręczenie nagród Prezydenta miasta Rzeszowa pana Tadeusza Ferenca. Uroczystość ta była połączona była z bankietem dla nagrodzonych nauczycieli, który zorganizowali uczniowie i nauczyciele Zespołu Szkół Spożywczych.
Przygotowaniem potraw bankietowych zajęli się uczniowie klasy 3 B i 3 C pod kierunkiem mgr inż. Anny Ulan i mgr inż. Marzeny Borzęckiej.
Menu składało się z następujących zakąsek: melon w szynce serrano, dorsz w sosie greckim, krucho – drożdżowe pierożki z pieczarkami z dodatkiem sosu czosnkowego, półmiski faszerowanych mięs pieczonych i wędlin, deski serów pleśniowych z winogronami, śliwka kalifornijska w boczku, łosoś z serkiem i kolorowym pieprzem oraz różne sałatki. Na deser zaserwowaliśmy ciasta i ciasteczka przygotowane przez klasy cukierników pod kierunkiem mgr inż. Marty Świder.

20181012_141956


Przygotowaniem stołów zajmowali się uczniowie klas 4 C i 3 B pod opieką mgr inż. Iwony Kwater. W obsługę gości zaangażowani byli uczniowie z klasy 4 B pod opieką mgr inż. Małgorzaty Pabjańskiej i mgr inż. Edyty Kraski.
Prace porządkowe wykonali uczniowie z klasy 2 B pod opieką mgr inż. Renaty Skaskiewicz.
Goście byli zachwyceni bardzo bogatym asortymentem potraw, ich smakiem i wyglądem oraz wysoką jakością obsługi. Sprawny transport i logistykę surowców oraz potraw zapewnił kierowca, pan Zbigniew Depa.

Opracowanie – Anna Ulan